Komitéleder vil hjelpe Trump med å få på plass ny høyesterettsdommer

Den mektige lederen for Senatets justiskomité, Lindsey Graham, erklærer full støtte til Donald Trump i forsøket på å utnevne en høyesterettsdommer. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB
Den mektige lederen for Senatets justiskomité, Lindsey Graham, erklærer full støtte til Donald Trump i forsøket på å utnevne en høyesterettsdommer. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senator Lindsey Graham, som leder Senatets justiskomité, vil støtte president Donald Trumps forsøk på å få godkjent en ny høyesterettsdommer før valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de ni plassene i høyesterett ble brått ledig da liberale Ruth Bader Ginsburg (87) døde fredag etter 27 år i embetet.

Republikaneren Graham har tidligere sagt at han ikke vil presse gjennom en nominasjon av en ny høyesterettsdommer så kort tid før et presidentvalg. Siden har han hintet om at han vil snu.

I en rekke meldinger på Twitter begrunner han beslutningen lørdag. Han sier den til dels er basert på Demokratenes forsøk på å stanse utnevnelsen av den konservative dommeren Brett Kavanaugh i 2018.

Graham sier han vil støtte «enhver innsats» fra Trump med å fylle den tomme plassen.