WHO: Coronadødstallene er uakseptabelt høye

<p>Helsearbeidere bærer et av pandemiens ofre til kremasjon i Gauhati i India tidligere i september. India har påvist over 5 millioner smittetilfeller og registrert drøyt 84.000 coronarelaterte dødsfall. Foto: Anupam Nath / AP / NTB</p>
Helsearbeidere bærer et av pandemiens ofre til kremasjon i Gauhati i India tidligere i september. India har påvist over 5 millioner smittetilfeller og registrert drøyt 84.000 coronarelaterte dødsfall. Foto: Anupam Nath / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Det er uakseptabelt at covid-19-pandemien krever rundt 50.000 liv i uka, fastslår Verdens helseorganisasjon mens det globale dødstallet nærmer seg 1 million.

– Vi fører rundt 1,8 til 2 millioner tilfeller ukentlig på den globale statistikken over smittetilfeller, og i snitt et sted mellom 40.000 og 50.000 dødsfall, sa WHOs krisesjef Michael Ryan fredag.

Antall påviste tilfeller nærmer seg 30,5 millioner, og dødstallet har passert 950.000.

– Selv om disse tallene er flate på verdensbasis, skjuler de det faktum at vi ser betydelige økninger på regionalt og lokalt nivå i enkelte land, sier Ryan.

Dødsraten blant smittede har sunket etter hvert som behandlingsmetodene er bedret, men 50.000 dødsfall i uka er ikke et akseptabelt antall, tilføyer han.

Video: Norsk overlege: – Dette viruset kan ta livet av hvem som helst

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden