Trump forventer nok vaksiner til alle i april

Mange har uttrykt frykt for at Trump forsøker å presse gjennom godkjenningen av vaksiner og behandlinger mot covid-19 for å øke vinnersjansene sine i valget 3. november. Fredag møtte han pressen i Det hvite hus. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Mange har uttrykt frykt for at Trump forsøker å presse gjennom godkjenningen av vaksiner og behandlinger mot covid-19 for å øke vinnersjansene sine i valget 3. november. Fredag møtte han pressen i Det hvite hus. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump sier han forventer at det vil være nok coronavaksiner til alle amerikanere innen april neste år.

De første dosene vil bli distribuert umiddelbart etter at den første covid-19-vaksinen er godkjent senere i år, ifølge Trump.

Presidenten hevder det er gjort «historisk framgang» med tre vaksinekandidater som er i siste utviklings- og testfase. Minst 200 millioner doser kan bli produsert innen utgangen av året, hevder han.

– Flere hundre millioner doser vil bli tilgjengelig hver måned, og vi forventer at vi har nok vaksiner til alle amerikanere innen april, tilføyer han.

Tidligere denne uka hevdet Trump at en koronavaksine kunne være klar innen tre-fire uker.

Video: USA har hastegodkjent en ny behandlingsform for covid-19

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden