Island stenger utelivet i Reykjavik

<p></p><p>Island har registrert 21,8 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.</p>
Island har registrert 21,8 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Foto: Scanpix

I møte med økt spredning av coronasmitte har myndighetene på Island besluttet å stenge barer og diskoteker i og rundt hovedstaden Reykjavik i fire dager.

Reykjavik har registrert en økning i antall påviste coronatilfeller siden mandag. Blant de 59 nye smittetilfellene på Island, var 58 i hovedstadsregionen.

– Det er viktig å reagere så raskt som mulig med målrettede tiltak, sier sjefsepidemiolog Thorolfur Gudnason i et notat til helseministeren fredag.

Minst en av fire av de siste tilfellene er knyttet til barer og nattklubber i sentrum av Reykjavik, mens resten er sporet til to universiteter i byen. Ytterligere tiltak vil bli vurdert etter helgen i lys av utviklingen.

Mens landet lyktes med å flate ut smittekurven tidlig i pandemien, økte smitten igjen sent i juli. Nye tiltak ble innført og deretter myket opp da smittespredningen ble dempet.

Med 365.000 innbyggere har Island til sammen påvist 2.230 tilfeller av covid-19 og 10 coronarelaterte dødsfall under pandemien. Torsdag og fredag ble det registrert den største økningen på ett døgn på over fem måneder – med henholdsvis 19 og 21 nye smittetilfeller.

Island har registrert 21,8 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden