Nordiske land fordømmer forgiftningen av Aleksej Navalnyj på det sterkeste

<p>Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj ble forgiftet med nervegift under et besøk i Sibir i august. </p>
Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj ble forgiftet med nervegift under et besøk i Sibir i august.  Foto: NTB

I en fellesuttalelse fordømmer de nordiske utenriksministerne på det sterkeste forgiftningen av den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

Fellesuttalelsen kommer etter at ministerne torsdag var samlet for å diskutere sikkerhets- og utenrikspolitikk i Danmark, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

«Ministerne fordømmer på det sterkeste måten mulig forgiftningen av den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og ber Russland gjennomføre en upartisk og gjennomsiktig etterforskning», står det.

Navalnyj ble syk på en flyging i Russland 20. august. Etter internasjonalt press ble han fløyet til Berlin, der det ble påvist at han var forgiftet med nervegiften novitsjok.

I fellesuttalelsen ber utenriksministerne om at etterforskningen i Russland må involvere eksperter fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ettersom bruk av kjemiske våpen er et folkerettsbrudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden