Historisk nedgang på New Zealand

En konteiner blir losset av en gaffeltruck på havna i Lyttelton i New Zealand. Landets brutto nasjonalprodukt krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal – den største nedgangen som er blitt registrert noen gang. Illustrasjonsfoto: Mark Baker / AP / NTB
En konteiner blir losset av en gaffeltruck på havna i Lyttelton i New Zealand. Landets brutto nasjonalprodukt krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal – den største nedgangen som er blitt registrert noen gang. Illustrasjonsfoto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New Zealands BNP krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal. Det er den største kvartalsvise nedgangen som noensinne er blitt registrert i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene var imidlertid noe bedre enn forventet, og finansminister Grant Robertson mener regjeringen gjorde rett i å stenge grensene i mars og innføre strenge nedstengningstiltak.

– Å gå ut hardt og tidlig mot pandemien gjorde at vi kan komme tilbake fortere og sterkere, sier han.

New Zealand har kun registrert 25 koronarelaterte dødsfall.

Men før valget neste måned anklager deler av opposisjonen Jacinda Arderns regjering for å feile befolkningen, siden de ikke har holdt økonomien gående.