Scientific American slutter opp om Biden

<p>President Donald Trump har vært katastrofal for forskning, vitenskap, helse og miljø og har påført det amerikanske folk skader, mener tidsskriftet Scientific American. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix</p>
President Donald Trump har vært katastrofal for forskning, vitenskap, helse og miljø og har påført det amerikanske folk skader, mener tidsskriftet Scientific American. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Scientific American, som gjennom sin 175 år lange histiorie aldri har stilt seg bak en presidentkandidat, slutter nå helhjertet opp om Joe Biden.

Ifølge redaktørene i det populærvitenskaplige tidsskriftet , som har kommet ut månedlig siden 1845, var det liten intern debatt om beslutningen om å støtte til Demokratenes presidentkandidat.

– Valget i 2020 handler bokstavelig talt om liv og død, skriver tidsskriftet.

Donald Trump har vært en mye dårligere president for forskningsmiljøet enn fryktet, mener sjefredaktør Laura Helmuth.

- En del av vårt oppdrag er å vise folk hvordan verden fungerer og skrive om alt fra svarte hull, evolusjon og virus til systematisk rasisme. Vi føler at det som et ledd i dette oppdraget er vår plikt å advare folk om at Trump har vært katastrofal for forskning, vitenskap, helse og miljø, sier hun.

Biden lytter derimot til vitenskapen, mener tidskriftets redaktører.

Video: Trump mener han vinner med mindre valget er rigget