Tysk politi slo til mot høyreekstreme kollegaer

Tysk politi gjennomførte onsdag en storaksjon mot kollegaer som anklages for å spre høyreekstrem propaganda, inkludert hakekors og bilder av Adolf Hitler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 200 politifolk deltok i aksjonen mot 34 politistasjoner og private hjem.

Elleve politifolk er mistenkt i saken, og under aksjonen ble det fastslått at en rekke politifolk har spredt høyreekstrem propaganda i chattegrupper på internett.

Et av de over 100 bildene som var delt på WhatsApp, forestiller en flyktning som er manipulert inn i ett nazistenes gasskamre under andre verdenskrig.

– Dette er den verste og mest frastøtende formen for hatytring, sier innenriksministeren i Tysklands mest folkerike delstat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul.

Risikerer fengsel

Til sammen 29 politifolk er mistenkt i saken og suspendert. Nå risikerer de både disiplinærstraff og å bli tiltalt for oppfordring til rasehat.

Reul kaller avsløringen skammelig og har utnevnt en ombudsmann som skal granske omfanget av høyreekstreme holdninger innen politiet i delstaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Høyreekstremister og nynazister har absolutt ingenting å gjøre i politiet i Nordrhein-Westfalen, sier han.

Flere skandaler

Tyskland har de siste årene hatt flere skandaler der det er avslørt høyreekstremister innen politiet og sikkerhetsstyrkene.

I juli ble en tidligere politimann med nynazistiske sympatier og kona hans pågrepet, mistenkt for å ha sendt trusselbrev til en rekke politikere og andre offentlige skikkelser i Tyskland.

Politisjefen i delstaten Hessen, Udo Münch, trakk seg fra jobben som følge av skandalen.

Noen uker tidligere oppløste Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer en avdeling innen de tyske spesialstyrkene, etter at det ble kjent at flere av medlemmer hadde høyreekstreme sympatier.