To uværssentre på vei mot USA

This satellite image provided by the NOAA shows five tropical cyclones churning in the Atlantic basin at 5:20 p.m. GMT on Monday, Sept. 14, 2020. The storms, from left, are Hurricane Sally over the Gulf of Mexico, Hurricane Paulette over Bermuda, the remnants of Tropical Storm Rene, and Tropical Storms Teddy and Vicky. (NOAA via AP)
This satellite image provided by the NOAA shows five tropical cyclones churning in the Atlantic basin at 5:20 p.m. GMT on Monday, Sept. 14, 2020. The storms, from left, are Hurricane Sally over the Gulf of Mexico, Hurricane Paulette over Bermuda, the remnants of Tropical Storm Rene, and Tropical Storms Teddy and Vicky. (NOAA via AP) Foto: AP

Uværet Sally øker i styrke over Mexicogolfen idet det nærmer seg USAs sørlige kyst. Samtidig er uværssenteret Paulette på vei mot USAs østkyst.

Paulette feide mandag over store deler av Bermuda med kraftig vind og regn, og styrket seg til orkan av kategori to mens det ennå var over det britiske territoriet. Paulette er nå på vei videre mot USAs østkyst.

Samtidig øker uværssenteret Sally i styrke på vei mot USAs sørlige kyst. Sally ventes å treffe land nær grensen mellom Mississippi og Alabama natt til onsdag lokal tid. Meteorologer advarer om fare for enorme nedbørsmengder og historisk høy flom, samt fare for tornadoer. President Donald Trump har erklært unntakstilstand i deler av delstatene Louisiana, Mississippi og Alabama.

Tre andre tropiske uværssentre – Teddy, Vicky og Rene, har også etablert seg over Atlanteren. Ifølge det amerikanske orkanvarslingssenteret NHC er det første gang siden 1971 at så mange uværssystemer opptrer samtidig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden