Berlusconi mener han har lurt døden enda en gang

<p>Silvio Berlusconi forlater sykehuset i Milano etter å ha vært gjennom en tøff omgang med covid-19. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Silvio Berlusconi forlater sykehuset i Milano etter å ha vært gjennom en tøff omgang med covid-19. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix

Silvio Berlusconi var lettet da han mandag forlot sykehuset etter elleve dager med behandling mot alvorlig covid-19. – Jeg har lurt døden enda en gang, sa han.

– Jeg kom meg gjennom det jeg anser som kanskje den største utfordringen i mitt liv, sa Italias eksstatsminister da han møtte pressen utenfor San Raffaele-sykehuset i Milano.

– Uansett, jeg kan stolt si at selv denne gangen kom jeg meg unna med det, la 83-åringen til før han takket legene og uttrykte solidaritet med alle andre som er rammet av coronaviruset.

Han sa også at de tre første dagene på sykehuset var spesielt vanskelige.

Berlusconi blir nå værende i isolasjon hjemme fram til han er blitt helt frisk, ifølge nyhetsbyrået Ansa. Etter å ha snakket med journalistene, tok han på seg et munnbind.

Ferie på Sardinia

Berlusconi testet positivt etter å ha vært på ferie på Sardinia. I begynnelsen av september ble han innlagt på San Raffaele-sykehuset i Milano med dobbeltsidig lungebetennelse.

To av barna hans, begge i 30-årene, har også blitt smittet, samt hans kjæreste Marta Fascina.

Ett av de siste større utbruddene i Italia har nettopp hatt sitt utspring på Sardinia og den fasjonable nattklubben Billionaire.

Kreft og hjerteoperasjon

Italias eksstatsminister er tidligere blitt beskrevet som «teknisk udødelig» av en lege.

På slutten av 1990-tallet ble han rammet av prostatakreft, og i 2016 måtte han gjennom en hjerteoperasjon som gjorde at han måtte tilbringe nesten en måned på sykehus. I fjor ble han rammet av lyskebrokk og måtte gjennom enda en operasjon

Om en knapp uke er det lokalvalg i Italia. Berlusconi har deltatt i valgkampen på avstand, blant annet ved ringe inn til ulike valgmøter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden