Minst 33 er døde i skogbrannene på USAs vestkyst

Bygninger står i brann i byen Talent i Oregon. Skogbrannene som herjer på vestkysten av USA, har krevd minst 33 menneskeliv. Foto: AP / NTB scanpix
Bygninger står i brann i byen Talent i Oregon. Skogbrannene som herjer på vestkysten av USA, har krevd minst 33 menneskeliv. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 33 mennesker har omkommet i skogbrannene i California, Oregon og Washington, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten alle som har vært meldt savnet i Oregon, er nå gjort rede for, sier myndighetene i delstaten. Dermed er det bekreftede tallet på døde satt til 33 totalt.

22 mennesker er bekreftet omkommet i California, ti i Oregon og en i Washington. Kun én person er etter det myndighetene har oversikt over, fortsatt savnet. Men skogbrannene herjer fortsatt, og tallet på døde kan dermed stige.

Flammene har ødelagt store områder, lagt boligområder i aske og sendt titusenvis av mennesker på flukt. Over store deler av regionen ligger det tung røyk.

I Oregon kommer brannkatastrofen på toppen av coronapandemien, økonomisk nedgang og voldelige protester mot politivold og rasisme.

– Hva blir det neste, spør Danielle Oliver, som i all hast måtte flykte fra hjemmet sitt utenfor Portland da flammene kom.

– Vi har hatt protester, coronapandemien og nå skogbrannene. Hva mer kan gå galt, sier hun oppgitt.