Nye koronaprotester i Tyskland

Lørdag er det planlagt flere demonstrasjoner mot myndighetenes tiltak for å hindre koronasmitte i Tyskland. Her fra demonstrasjonene i Berlin 30. august. Den protestmarsjen ble oppløst fordi folk ikke fulgte smittevernreglene. Foto: Christoph Soeder / DPA via AP / NTB scanpix
Lørdag er det planlagt flere demonstrasjoner mot myndighetenes tiltak for å hindre koronasmitte i Tyskland. Her fra demonstrasjonene i Berlin 30. august. Den protestmarsjen ble oppløst fordi folk ikke fulgte smittevernreglene. Foto: Christoph Soeder / DPA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er lørdag planlagt demonstrasjoner i flere tyske byer mot regjeringens koronarestriksjoner.

Den største av demonstrasjonene blir arrangert i Wiesbaden, der det er ventet at 3.000 mennesker møter opp.

I Hanover planlegger omtrent 2.000 demonstranter å uttrykke sin mening om tiltakene som er innført for å begrense spredningen av koronaviruset i Tyskland. En motdemonstrasjon i samme by er ventet å tiltrekke om lag 1.600 personer. Den sistnevnte demonstrasjonen er arrangert av det tyske fagforbundet DGB og bærer navnet «For beskyttelse av helse og mot konspirasjonsteorier».

En annen protest mot regjeringens koronaregler med opp mot 5.000 deltakere skulle finne sted i München, men myndighetene har krevd at ansamlingen ikke kan være større enn 1.000 mennesker. En domstol la grytidlig lørdag ned forbud mot en parade gjennom byen med opptil 500 demonstranter.

I slutten av august samlet rundt 38.000 mennesker seg ifølge politiet i sentrum av Berlin for å protestere mot myndighetenes tiltak for å hindre koronasmitte. Protestmarsjen ble oppløst fordi folk ikke fulgte smittevernreglene.

Ved starten av koronapandemien hadde Tyskland relativt få smittetilfeller og dødsfall. Nå øker tallene fordi noen restriksjoner er lettet og reiser til utlandet ble gjenopptatt i sommer.

Tyskland har så langt registrert 259.725 smittede og 9.423 koronarelaterte dødsfall, viser oversikten til Worldometers.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden