Russisk koronavaksine sendt ut til landets regioner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første partiet av den russiskutviklede koronavaksinen er på vei ut til Russland regioner, opplyser en talsperson for helsedepartementet fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsedepartementet opplyser at det i første omgang er personer i risikogrupper som prioriteres i denne første leveransen, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

I august ble Russland det første land i verden som meldte at det hadde en vaksine mot koronaviruset klart. Russlands regjering har tidligere sagt at vaksinen skal tilbys i store mengder allerede i november.

To tester av koronavaksinen Sputnik-V har vist at alle deltakere utviklet antistoffer, og ingen utviklet alvorlige bivirkninger. Det kommer fram i resultater som ble publiserte i det anerkjente tidsskriftet The Lancet Medical Journal, skrev BBC for en uke siden.

En gruppe forskere er kritiske til resultatene i studien og peker på at dataene virker manipulerte. De kritiserer også The Lancet for å publisere studien uten å inkludere rådataene, som gjør det mulig å ettergå resultatene, skriver Aftenposten.

Det har i tillegg har vakt oppmerksomhet at vaksinen er godkjent før den ordinære testperioden er gjennomført.