Minst 10 døde og 16 savnet i skogbranner i California

De voldsomme skogbrannene nord i California i USA har krevd sju nye menneskeliv. Minst 10 har funnet døde og 16 personer er fortsatt savnet. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
De voldsomme skogbrannene nord i California i USA har krevd sju nye menneskeliv. Minst 10 har funnet døde og 16 personer er fortsatt savnet. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De voldsomme skogbrannene nord i California i USA har krevd sju nye menneskeliv. Minst 10 er funnet døde og 16 personer er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betjenter og etterforskere ved sheriffen i Butte Countys kontor fant torsdag sju døde, dagen etter at tre personer ble funnet omkommet i samme område i Nord-California.

Blant de 16 som ikke er gjort rede for, er et eldre ektepar som skal ha søkt tilflukt ved en dam.

Dødeligste brannen

Brannen er allerede den dødeligste i California i år, og det er ventet at flere ofre blir oppdaget når redningsmannskapene tar seg inn i de utbrente områdene.

Den såkalte North Complex-brannen dekker et stort område nordvest i delstaten, og brannmannskapene var i ferd med å få kontroll på den da kraftig vind og høye temperaturer førte til at den spredte seg raskt. Den har rast gjennom det populære fjell- og skogsområdet Sierra Nevada og ødelagt store deler av byen Berry Creek.

Om lag 2.000 hjem og bygninger har gått tapt i denne brannen alene, opplyser brannvesenet. I hele California er 4.000 bygninger slukt av flammene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen er en av fem i år som til sammen setter en dyster rekord i hvor mye skog og mark som er svidd av. Et område på mer enn 12.500 kvadratkilometer har så langt brent.

Til sammen har tolv mennesker mistet livet i skogbrannene som herjer i delstaten.

En halv million på flukt

Myndighetene i delstaten Oregon opplyste torsdag om at 10 prosent av delstatens befolkning, om lag en halv million mennesker, er evakuert på grunn av skogbrannene. Over 360.000 hektar er svidd av i løpet av de siste dagene, ifølge guvernør Kate Brown. Minst fire mennesker er omkommet, og torsdag pågikk det 37 forskjellige branner ulike steder i delstaten, som ligger nord for California.

Brannfolk i fylket Clackamas har vært nødt til å innstille slukningsarbeidet midlertidig fordi det ble for farlig. To store branner i dette området kan komme til å smelte sammen.