Kinesiske og russiske styrker deltar i militærøvelse i Kaukasus

<p>Øvelsen Kaukasus 2020 skal konsentrere seg om taktiske forsvarsoperasjoner, omringingsmanøvrer og kommando- og kontrollrutiner på slagmarken, opplyser forsvarsdepartementet i Beijing. Her er russiske kampfly av typen Sukhoi Su-35S på vingene under en tidligere militærparade ved Den røde plass i Moskva.</p>
Øvelsen Kaukasus 2020 skal konsentrere seg om taktiske forsvarsoperasjoner, omringingsmanøvrer og kommando- og kontrollrutiner på slagmarken, opplyser forsvarsdepartementet i Beijing. Her er russiske kampfly av typen Sukhoi Su-35S på vingene under en tidligere militærparade ved Den røde plass i Moskva. Foto: Alexander Nemenov / AFP

Militære styrker fra Russland, Kina og Hviterussland skal øve sammen i det sørlige Russland fra 21. september, opplyser forsvarsdepartementet i Kina.

Øvelsen har fått navnet Kaukasus 2020 og omfatter også styrker fra blant andre Armenia, Iran, Myanmar og Pakistan.

Landene skal konsentrere seg om taktiske forsvarsoperasjoner, omringingsmanøvrer og kommando- og kontrollrutiner på slagmarken, opplyser forsvarsdepartementet i Beijing.

– Øvelsen har spesiell betydning

Et stort antall lettere kjøretøyer skal fraktes inn i øvelsesområdet av siste generasjon av kinesiske transportfly.

– Øvelsen har spesiell betydning for kinesisk-russiske forbindelser i en tid da hele verden bekjemper pandemien, heter det i en uttalelse fra departementet.

Kina har ikke registrert noen nye tilfeller av coronasmitte på flere uker, mens Russland stadig får nye tilfeller og har over en millioner smittede.

Russland og Hviterussland har også varslet en militærøvelse som etter planen skal holdes i Hviterussland fra og med torsdag – parallelt med de pågående protestene mot president Aleksandr Lukasjenko.

Serbia takket nei etter press fra EU

Også Serbia skulle egentlig deltatt i denne øvelsen.

Men serbiske myndigheter opplyste onsdag at de inntil videre har innstilt all deltakelse i utenlandske militærøvelser etter påtrykk fra EU.

Etter planen skulle 1.500 soldater deltatt i øvelsen i nærheten av den hviterussiske byen Brest.

VIDEO: Putin skryter av nye supervåpen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden