Moria-leiren totalskadd i nye branner

Nye branner brøt ut i og rundt Moria-leiren på den greske øya Lesvos onsdag kveld, og i morgentimene torsdag var hele området omgjort til en rykende brannruin.
Nye branner brøt ut i og rundt Moria-leiren på den greske øya Lesvos onsdag kveld, og i morgentimene torsdag var hele området omgjort til en rykende brannruin. Foto: Petros Giannakouris / AP

Moria-leiren på Lesvos er totalskadd i nye branner. Mange av asylsøkerne som var innkvartert der, måtte tilbringe natten under åpen himmel.

I morgentimene torsdag vendte noen av asylsøkerne tilbake til brannruinene for å lete etter det som måtte være igjen av eiendeler. Men ifølge greske myndigheter har det meste gått opp i flammer.

Kraftig vind i området bidro til nye branner i provisoriske telt satt opp utenfor leiren torsdag, og behovet for ny innkvartering er nå skrikende.

Ifølge myndighetene mistet rundt 3.500 asylsøkere tak over hodet i den første brannen som ble påtent tirsdag kveld, og onsdagens brann la mesteparten av det som sto igjen i aske.

Hellas har fløyet inn telt og sendt en ferje og to marinefartøy som provisorisk innkvartering, og drøyt 400 enslige mindreårige asylsøkere er fløyet til det greske fastlandet der de nå befinner seg på hotell og i andre trygge lokaler.

– Alt vil bli gjort for å huse de mest sårbare og familier i spesielt øremerkede områder, opplyste det greske migrasjonsdepartementet torsdag morgen.

Moria besto foruten den overfylte hovedleiren, der det bodde over 4.000 asylsøkere, også av en stor teltleir med rundt 8.000 beboere i olivenlundene rundt hovedleiren. Også disse teltene var torsdag gått opp i flammer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden