Test av coronavaksine stoppes etter mulige alvorlige bivirkninger

<p>AstraZenecas coronavaksine er i inne i den siste testfasen, men har stoppet testing etter at en testperson har blitt syk.</p>
AstraZenecas coronavaksine er i inne i den siste testfasen, men har stoppet testing etter at en testperson har blitt syk. Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP

Testingen av legemiddelgiganten AstraZenecas såkalte Oxford-vaksine er satt på vent etter mistanke om alvorlige bivirkninger hos testpersoner i Storbritannia.

Fase 3-testingen av vaksinen, som utvikles av AstraZeneca og University of Oxford på ulike steder i USA, ble satt på vent etter en gjennomgang av vaksinetestingen, skriver nyhetsnettstedet Stat.

AstraZenecas coronavaksine er i inne i den siste testfases. En talsmann for AstraZeneca beskriver pausen som en «standard rutine som må gjøres når det oppdages en potensielt uforklarlig sykdom i en test».

Vaksinen testes i fase 3 i USA og i fase 2 og 3 i Storbritannia, Brasil og Sør-Afrika.

AstraZeneca regnes som en av de fremste kandidatene til å utvikle en covid-19-vaksine, og EU-kommisjonen har inngått avtale med legemiddelselskapet. Samarbeidet vil også gjelde Norge, opplyste regjeringen i midten av august.

Det er ikke kjent hvem som stoppet testingen, om det var AstraZeneca selv eller et reguleringsorgan.

AstraZeneca, som Norge er en del av, er et av verdens ledende biofarmasøytiske selskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden