Hellas varsler militær opprustning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas vil ruste opp landets forsvar, investere i nye våpensystemer og flere soldater og utvikle landets våpenindustri, opplyser en talsmann for regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas og Kypros ligger for tiden i bitter strid med Nato-allierte Tyrkia om olje og gassressurser øst i Middelhavet, der greske og tyrkiske marinefartøy og fly sirkler våkent rundt hverandre.

– Den tyrkiske ledelsen kommer nesten daglig med trusler om krig og andre provoserende uttalelser rettet mot Hellas, sier den greske regjeringens talsmann Stelios Petsas.

Varsler redegjørelse

– Vi svarer med politisk, diplomatisk og operativ beredskap og er fast besluttet på å gjøre alt som er nødvendig for å beskytte våre suverene rettigheter, sier han.

Ifølge Petsas vil statsminister Kyriakos Mitsotakis i sin årlige tale om landets økonomi kommende lørdag kunngjøre en detaljert plan for oppgradering av Hellas' væpnede styrker.

– Vi er i kontakt med vennligsinnede land for å kunne ruste opp utstyret til våre væpnede styrker, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske fly

Ifølge greske medier kan det bli snakk om å kjøpe franske Rafale-kampfly og minst én ny fransk fregatt. Torsdag skal Mitsotakis ifølge Petsas møte Frankrikes president Emmanuel Macron på sidelinjen under et EU-møte på Korsika.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarte i helgen Hellas mot følgene av å ikke sette seg til forhandlingsbordet for å komme fram til en løsning på striden i Middelhavet.

– Om de ikke forstår politikkens og diplomatiets språk, vil de få en smertelige erfaringer i felten, sa Erdogan lørdag.