Italienske myndigheter skarpt ut mot demonstranter som protesterer mot coronatiltak

<p>En motstander av italienske maskeregler og coronatiltak holder opp portretter av statsminister Giuseppe Conte og Bill Gates under en demonstrasjon i Roma lørdag. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix</p>
En motstander av italienske maskeregler og coronatiltak holder opp portretter av statsminister Giuseppe Conte og Bill Gates under en demonstrasjon i Roma lørdag. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den italienske regjeringen sier de som deltok i demonstrasjonen mot coronatiltak i Roma lørdag, må orientere seg om fakta.

En demonstrasjon organisert av flere forskjellige grupper fant sted lørdag ettermiddag, og de rundt 2.000 deltakerne protesterte blant annet mot maskepåbud, vaksinasjoner og regler om sosial avstand.

I tillegg til deltakerne samlet mange nysgjerrige tilskuere seg også i den italienske hovedstaden.

Demonstrantene mener Italia har utviklet seg til et «helsediktatur» og omtaler smitteverntiltakene, som maskepåbudet i skoler, som kriminelle.

– Det er en pandemi som pågår, sa statsminister Giuseppe Conte til nyhetsbyrået Ansa under et arrangement i Roma tidligere på dagen.

– Det er en demonstrasjon i Roma i dag med folk som tror den ikke finnes. Vi vil svare dem med data, sa han.

Utenriksminister Luigi Di Maio henvendte seg også til motstandere av smitteverntiltak.

– Jeg oppfordrer coronavirusfornekterne til i det minste å vise respekt for de dødes familier, sa han i en tale i Foggia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden