Biden ut mot Trump etter angivelige uttalelser om falne soldater

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden avbildet under en tale i Wilmington i Delaware fredag. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden avbildet under en tale i Wilmington i Delaware fredag. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Biden sier president Donald Trump er uegnet til å være president etter at presidenten skal ha kalt falne under første verdenskrig for tapere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden kommenterte fredag Trumps uttalelser, som han ifølge magasinet The Atlantic kom med i 2018. Presidenten har selv avvist at han har sagt dette. Magasinet viser til en rekke anonyme kilder.

– Jeg har aldri vært så skuffet i hele min karriere over en leder som jeg har jobbet med, president eller ikke, sa Biden og la til at Trump er uegnet til å være president.

– Hvis artikkelen stemmer – og det virker den til å gjøre, basert på andre ting han har sagt – rammer den hardt. Det er en skam, fortsatte Demokratenes presidentkandidat.

Ifølge The Atlantic skal Trump ha kommet med uttalelsene i Frankrike da han skulle besøke krigskirkegården Aisne-Marne, der amerikanske soldater som falt i første verdenskrig, ligger gravlagt.

Trump skal da ha sagt at kirkegården «er fylt med tapere», ifølge fire ulike kilder som ikke ønsker å bli navngitt.

VIDEO: Biden: – Historisk dag/Trump: – En fiasko