Bolivia klager Morales inn til ICC

En nyfødt baby får oksygentilførsel på en intensivavdeling på et sykehus i Bolivias hovedstad La Paz. Leger i landet har sagt at tilgangen på medisinsk oksygen for nyfødte er i ferd med å bli mangelvare og at det er et resultat av landsomfattende veiblokader som tidligere president Evo Morales' tilhengere står bak. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix
En nyfødt baby får oksygentilførsel på en intensivavdeling på et sykehus i Bolivias hovedstad La Paz. Leger i landet har sagt at tilgangen på medisinsk oksygen for nyfødte er i ferd med å bli mangelvare og at det er et resultat av landsomfattende veiblokader som tidligere president Evo Morales' tilhengere står bak. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten i Bolivia klager tidligere president Evo Morales inn til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag for forbrytelser mot menneskeheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august oppfordret Morales sine tilhengere til å sperre veier, noe som hindret transport av mat, medisinsk oksygen og leger fra å kunne forflytte seg, heter det i en uttalelse fra riksadvokatens kontor fredag.

Morales' tilhengere demonstrerte mot at valget i landet er blitt utsatt på grunn av koronapandemien.

Blokaden av veiene førte til at minst 40 pasienter mistet livet, ifølge riksadvokatens kontor, som legger til at det er behov for at Den internasjonale domstolen (ICC) i Haag gransker saken.

Morales står dessuten overfor terrorisme-relaterte siktelser i Bolivia.

Han var president i 13 år. Etter anklager om valgfusk i valget i oktober 2019 dro han i eksil til Mexico og deretter til Argentina.

Jeanine Anez overtok makten som midlertidig president måneden etter. Nyvalg er planlagt 18. oktober.