Lukasjenko til Moskva for å møte Putin

Aleksandr Lukasjenko har hatt makten i Hviterussland i 26 år. Etter masseprotestene er han blitt mer avhengig av russisk støtte for å beholde makten. Foto: Sergej Sjeleg / BelTA Pool via AP / NTB scanpix
Aleksandr Lukasjenko har hatt makten i Hviterussland i 26 år. Etter masseprotestene er han blitt mer avhengig av russisk støtte for å beholde makten. Foto: Sergej Sjeleg / BelTA Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko skal i løpet av de neste ukene møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva, opplyser Kreml.

Det blir ikke oppgitt nøyaktig når møtet vil finnes sted.

De to statslederne har den siste tiden snakket med hverandre på telefonen flere ganger i forbindelse med masseprotestene mot Lukasjenko i Minsk og flere andre hviterussiske byer.

Russland har understreket at landet mener det er riktig at Lukasjenko vant valget for tre uker siden med over 80 prosent, noe demonstrantene mener skyldes valgfusk. Putin har dessuten sagt at russiske styrker er forberedt på å hjelpe til i Hviterussland hvis situasjonen kommer ut av kontroll.

Personvernpolicy