Biden reiser til vippestater for å sanke stemmer

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden, som stort sett har drevet valgkamp hjemmefra, sier torsdag at han skal besøke delstater som kan avgjøre høsten valg. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden, som stort sett har drevet valgkamp hjemmefra, sier torsdag at han skal besøke delstater som kan avgjøre høsten valg. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden, som stort sett har drevet valgkamp hjemmefra, sier torsdag at han skal besøke delstater som kan avgjøre høsten valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

77-åringen har så langt ført en meget tilbaketrukket valgkamp, stort sett fra sitt hjem i Delaware, på grunn av smittesituasjonen.

– Jeg skal reise til Wisconsin og Minnesota, og jeg skal besøke Pennsylvania og i Arizona, men vi skal gjøre det på en måte forsvarlig måte, fortalte den tidligere visepresidenten til journalister torsdag.

Han beskrev seg som en «taktil politiker» som stortrives i møte med folk. Bidens første reise til vippestatene, der meningsmålingene viser at han har et lite overtak på president Donald Trump, skjer etter arbeidernes dag 7. september.

Vippestatene er delstater der Republikanerne og Demokratene har byttet på å trekke det lengste strået. Hvilke stater som er vippestater, kan endre seg over tid i takt med demografiske og andre endringer.

I år er det Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Florida og Arizona som regnes som de viktigste.