Conway hyller Trump som en kvinnerettsforkjemper

Kellyanne Conway, president Donald Trumps utgående politiske rådgiver, hyller sjefen som en forkjemper for kvinners rettigheter på arbeidsplassen på dag tre av Republikanernes landsmøte. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Kellyanne Conway, president Donald Trumps utgående politiske rådgiver, hyller sjefen som en forkjemper for kvinners rettigheter på arbeidsplassen på dag tre av Republikanernes landsmøte. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kellyanne Conway, president Donald Trumps utgående politiske rådgiver, hyller sjefen som en forkjemper for kvinners rettigheter på arbeidsplassen.

– I flere tiår har han forfremmet kvinner til viktige stillinger, i forretningslivet og i regjeringen, sa Conway på dag tre av Republikanernes landsmøte.

Conway har vært en av president Trumps lengstsittende og nærmeste rådgivere. Hun ledet også Trumps valgkamp i 2016, som sikret ham presidentembetet.

Mandag ble det kjent at hun sier hun gir seg for å bruke mer tid sammen med familien.

Trump «insisterer på at vi er likestilte med menn», sa den mangeårige rådgiveren. Hennes tale er kontroversiell fordi hun fremdeles er ansatt i Det hvite hus og deltaker på et politisk møte.

Hun inntok talerstolen etter Det hvite hus' pressetalskvinne Kayleigh McEnany, som berømmet Trump for hans omtanke og verdier.

– Jeg vil at min datter skal vokse opp i president Donald J. Trumps USA, sa hun.

Både Conway og McEnany var oppført som personlige talere og statsansatte.

Personvernpolicy