Berlin forbyr coronademonstrasjoner grunnet smittefrykt

Tross arrangørenes løfte var det mange som brøt smittevernreglene under en demonstrasjon i Berlin mot coronatiltakene tidligere i måneden. Denne helgen sier myndighetene nei til nye demonstrasjoner. Arkivfoto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Tross arrangørenes løfte var det mange som brøt smittevernreglene under en demonstrasjon i Berlin mot coronatiltakene tidligere i måneden. Denne helgen sier myndighetene nei til nye demonstrasjoner. Arkivfoto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Bekymring for at smittevernreglene ikke vil bli overholdt gjør at Berlin forbyr flere demonstrasjoner i helgen – inkludert demonstrasjoner mot coronareglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringer om at deltakerne vil bruke munnbind var ikke nok til å overbevise myndighetene om at det var trygt å gjennomføre arrangementene, opplyser delstatsregjeringen. Den viser til at deltakere på en massedemonstrasjon 1. august bevisst brøt smittevernreglene og egne løfter om å følge dem.

– Forsamlingsfrihet betyr ikke at man kan sette seg over gjeldende rett, sier hovedstadens innenriksminister Andreas Greisel, som understreker at beslutningen er tatt for å hindre smittespredning.