USAs postsjef vil ikke sette parkerte sorteringsmaskiner i drift igjen

USPS' sjef Louis DeJoy møtte til høring i Kongressen i Washington mandag. Foto: Tom Williams / AP / NTB scanpix
USPS' sjef Louis DeJoy møtte til høring i Kongressen i Washington mandag. Foto: Tom Williams / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sjefen for det amerikanske postvesenet USPS, Louis DeJoy, avviste mandag forespørsler fra demokrater om å sette parkerte postsorteringsmaskiner i drift igjen.

DeJoy ville heller ikke gå med på å sette opp igjen postbokser som er blitt fjernet som del av en omfattende omorganisering av postvesenet, måneder før det skal spille en sentral rolle i høstens valg.

Kritikerne peker på omfattende forsinkelser i postombæringen og mener DeJoys tiltak er i ferd med å forårsake varig skade.

Blant dem som konfronterte postsjefen under en høring i Kongressen mandag var demokraten Stephen Lynch.

– Hva i all verden er det du driver med, spurte Lynch, som beskyldte DeJoy for å «rive i stykker den en gang stolte institusjonen».

Han anklaget postsjefen for enten å være «grovt inkompetent» eller å handle med overlegg.

DeJoy avviste på sin side at han gjør noe galt, og beskyldte Lynch og andre demokrater for å spre desinformasjon. Postsjefen sa det ikke var riktig at han har kuttet overtidsbruken og hevdet at et dokument der dette omtales var skrevet av en mellomleder.

DeJoy, som er en sterk støttespiller til president Donald Trump og har bidratt med penger til valgkampen hans, har tidligere fremholdt at det er hans «første prioritet» å sikre at stemmesedlene kommer fram i tide.

Mandag sa han at han vil autorisere utvidet bruk av overtid, ekstra bilkapasitet og andre tiltak i månedene før valget for å sikre at stemmesedlene kommer fram.