Bali forlenger turistforbud ut året

Indonesiske turister kan igjen besøke Balis templer og strender, men utlendinger kan ikke regne med å slippe inn i år.
Indonesiske turister kan igjen besøke Balis templer og strender, men utlendinger kan ikke regne med å slippe inn i år. Foto: Sonny Tumbelaka / AFP

Den indonesiske øya Bali skrinlegger planene om å åpne for utenlandske turister neste måned. I stedet blir turistforbudet utvidet til å gjelde ut året.

– Situasjonen i Indonesia er ikke slik at vi kan slippe inn internasjonale turister, heller ikke til Bali, sier guvernør Wayan Koster i et offisielt brev i helgen.

Strender, templer og andre turistmål åpnet for indonesiske besøkende i slutten av juli, og planen var altså å slippe inn utlendinger fra 11. september. Uro over den økende smitten i landet og utreiserestriksjoner i mange land er blant grunnene til at åpningen ikke blir noe av.

Den nasjonale regjeringen har ikke opphevet innreiseforbudet, men guvernør Koster sier myndighetene i Jakarta støtter Balis planer om å få i gang turistnæringen igjen.

– Men det krever forsiktighet og forberedelser, og man kan ikke forhaste seg, legger han til.

Koster sier både dødstallene og smitten på Bali er under kontroll. Rundt 4.000 smittetilfeller og 49 dødsfall er registrert på øya. For hele landet er tallet 153.000 smittede og minst 6.680 døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden