Trump varsler pressekonferanse om «corona-gjennombrudd»

USAs president Donald Trump er ventet å melde om et stort gjennombrudd i corona-behandling ved en pressekonferanse søndag kveld.
USAs president Donald Trump er ventet å melde om et stort gjennombrudd i corona-behandling ved en pressekonferanse søndag kveld. Foto: Chip Somodevilla / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er ventet å varsle stort gjennombrudd om corona-behandling under pressekonferanse i Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er pressesekretær Kayleigh McEnany ved Det hvite hus som melder om pressekonferansen, som skal holdes kl. 18 lokal tid, tilsvarende midnatt natt til mandag norsk tid.

«Pressekonferansen vil omhandle et stort terapeutisk gjennombrudd med «Kina-viruset», skriver hun på Twitter.

Trump ventes å kunngjøre hastegodkjenning av en ny behandlingsform for covid-19. Behandlingen bruker plasma som lages av blodet til mennesker som har hatt coronaviruset, ifølge amerikanske medier.

I tillegg vil den amerikanske helseministeren Alex Azar og Stephen Hahn, lege og direktør for USAs næringsmiddel- og legemiddeltilsyn FDA ta del i pressekonferansen.

Danske TV 2 intervjuet Mirco Reimer-Elster, en USA-analytiker, som tror pressekonferansen kan være et strategisk trekk:

– Det er ikke utenkelig at pressekonferansen kan være Trumps forsøk på å oppnå mye medieoppmerksomhet. Konferansen finner sted bare to timer før det store TV-intervjuet med Joe Biden og Kamala Harris sendes på amerikanske TV-kanaler. Så hvem vet, kanskje det «store gjennombruddet» i realiteten bare er en avledningsmanøver, sier han til kanalen.

USA er spesielt hardt rammet av viruset. 5,8 millioner amerikanere har vært bekreftet smittet siden pandemien brøt ut og over 180.000 har mistet livet. Ingen andre land i verden har høyere dødstall koblet til viruset.