Trump benåder kvinnesaksforkjemper Susan B. Anthony

Det er 100 år siden kvinner i USA fikk stemmerett. Trump markerte blant annet dagen med å benåde kvinnerettighetsforkjemperen Susan B. Anthony, som ble arrestert i 1872. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Det er 100 år siden kvinner i USA fikk stemmerett. Trump markerte blant annet dagen med å benåde kvinnerettighetsforkjemperen Susan B. Anthony, som ble arrestert i 1872. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trump starter valgkampen med benåding av kvinnesaksforkjemper Susan B. Anthony, som ble pågrepet da hun avla stemme ulovlig ved valget i 1872.

Det var tirsdag hundre år siden USA ga stemmerett til kvinner i det 19. grunnlovstillegget, også kjent som «Susan B. Anthony Amendment».

Trump har de siste ukene jobbet med å sikre seg flere stemmer fra kvinnelige velgere. I tillegg til benådingen har Trump-kampanjen også tatt fatt på en bussturné rettet mot kvinner.

Men benådingen har ikke blitt godt tatt imot fra alle.

– Anthony var stolt over å ha blitt pågrepet og for å ha skapt blest om arbeidet for kvinners rettigheter. Hun betalte aldri boten sin, sier New Yorks viseguvernør, demokraten Kathy Hochul, som krever at Trump trekker benådingen tilbake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden