Postvesenet i USA stanser fjerningen av postbokser

Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN.

USPS opplyste fredag om at det kan bli store forsinkelser når velgere skal stemme via posten i høstens presidentvalg. Velgere vil ikke ha tid nok til å fylle ut stemmesedlene og returnere dem innen dagens tidsfrister, advarte postvesenet.

Flere amerikanske medier meldte også at postvesenet har begynt å kutte i åpningstidene i flere delstater og fjernet innsamlingsbokser for post.

En talsperson for USPS sier til CNN at postvesenet nå stanser fjerningen av postbokser i delstatene vest i landet. Det gjelder for Washington, Oregon, Nevada, Arizona, New Mexico, Utah, Idaho, Montana, South Dakota, North Dakota, Wyoming, Colorado, Kansas, Iowa, Alaska, Nebraska og i deler av Wisconsin og Missouri.

USPS kan ifølge CNN ikke si om det samme kommer til å skje i resten av landet.

I forrige uke ble det fjernet postinnsamlingsbokser i minste fire delstater: New York, Oregon, Montana og Indiana. Både i Oregon og Montana førte fjerningen til protester, melder nyhetsbyrået AP.

Fjerningen av postboksen ble først stanset i Montana, der minst 25 bokser ble fjernet i juli og 30 andre sto for tur.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden