Postvesenet i USA stanser fjerningen av postbokser

Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske postvesenet (USPS) gjør om på planen om å fjerne en rekke postbokser etter påstander om at det kan påvirke presidentvalget, melder CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USPS opplyste fredag om at det kan bli store forsinkelser når velgere skal stemme via posten i høstens presidentvalg. Velgere vil ikke ha tid nok til å fylle ut stemmesedlene og returnere dem innen dagens tidsfrister, advarte postvesenet.

Flere amerikanske medier meldte også at postvesenet har begynt å kutte i åpningstidene i flere delstater og fjernet innsamlingsbokser for post.

En talsperson for USPS sier til CNN at postvesenet nå stanser fjerningen av postbokser i delstatene vest i landet. Det gjelder for Washington, Oregon, Nevada, Arizona, New Mexico, Utah, Idaho, Montana, South Dakota, North Dakota, Wyoming, Colorado, Kansas, Iowa, Alaska, Nebraska og i deler av Wisconsin og Missouri.

USPS kan ifølge CNN ikke si om det samme kommer til å skje i resten av landet.

I forrige uke ble det fjernet postinnsamlingsbokser i minste fire delstater: New York, Oregon, Montana og Indiana. Både i Oregon og Montana førte fjerningen til protester, melder nyhetsbyrået AP.

Fjerningen av postboksen ble først stanset i Montana, der minst 25 bokser ble fjernet i juli og 30 andre sto for tur.