FN-sjefen håper avtale kan bidra til tostatsløsning

FNs generalsekretær António Guterres håper at avtalen mellom Israel og Emiratene vil bidra til en fredsavtale og en tostatsløsning mellom Israel og Palestina.

FN-sjefen ønsker avtalen velkommen og sier samtidig at han håper den vil skape en mulighet for israelske og palestinske ledere til å delta i meningsfulle forhandlinger som kan føre til en realisering av en tostatsløsning.

Også Frankrike er positiv til avtalen, som innebærer at Emiratene og Israel normaliserer forholdet seg imellom, samtidig som Israels annektering av Vestbredden blir innstilt inntil videre.

– Avgjørelsen som ble tatt av israelske myndigheter i henhold til dette rammeverket om å innstille annekteringen av palestinske områder, er et positivt steg som må bli et endelig tiltak, sier utenriksminister Jean-Yves Le Drian i en uttalelse torsdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden