Peru gjeninnfører portforbud på søndager

Fra søndag blir det igjen innført et totalt portforbud i hele Peru i forsøket på å hindre videre smittespredning. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
Fra søndag blir det igjen innført et totalt portforbud i hele Peru i forsøket på å hindre videre smittespredning. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra søndag blir det igjen innført et totalt portforbud i Peru i forsøket på å hindre videre smittespredning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden Peru startet å lempe på koronarestriksjonene 1. juli er tallet på daglige nye smittetilfeller med enn doblet fra 3.300 til rundt 7.000

På onsdag rapporterte myndighetene om 8.875 nye smittetilfeller. Det er det høyeste antall daglige smittede som er registrert i landet.

Nå strammes det derfor inn igjen, og på søndager får folk ikke forlate hjemmene sine. Familiesammenkomster blir også forbudt denne dagen.

– Vi må ta et steg tilbake i tiltakene vi har lettet på. Fra søndag gjeninnfører vi obligatorisk portforbud i hele landet, sier president Martin Vizcarra, som gir familiesammenkomster skylden for smitteøkningen i landet.

Ytterst få, som ansatte på sykehus, får unntak fra portforbudet.

Portforbud på søndager ble innført en kort periode i april, noen uker etter at Peru erklærte en nasjonal helsekrise.

Ett nattlig portforbud har eksistert siden midten av mars, grensene er fortsatt stengt og skoleundervisningen er avlyst ut året.

Peru er det tredje verst rammede landet i Latin-Amerika etter Brasil og Mexico og har så langt rapportert 490.000 smittetilfeller og mer enn 21.500 dødsfall.