Det hvite hus foreslår nye samtaler om krisepakke

Finansminister Steven Mnuchin under en pressekonferanse med president Donald Trump mandag denne uken. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Finansminister Steven Mnuchin under en pressekonferanse med president Donald Trump mandag denne uken. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs finansminister Steven Mnuchin foreslo onsdag å gjenoppta forhandlingene om en ny krisepakke, men demokratene avviste utspillet.

Mnuchin tok initiativet etter hvert som det er blitt klart at det er lite trolig at en ny pakke blir virkelighet før Kongressen trer sammen igjen i september.

Men demokratenes ledere i Representantenes hus og Senatet, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, avviste invitten og sa at Det hvite hus fortsatt nekter å møte dem halvveis.

Pelosi gjorde det klart at Demokratene allerede har kompromisset da de reduserte sitt opprinnelige forslag på 3.500 milliarder dollar med 1.000 milliarder dollar. De venter at Republikanerne øker sitt første forslag om bare 1.000 milliarder dollar betydelig.

– Det er tydelig at administrasjonen ennå ikke forstår hvilke enorme problemer amerikanske familier står i, sa Pelosi.

Den forrige krisepakken som ble vedtatt helt i begynnelsen av koronakrisen, utløp 31. juli. Dermed ble det også slutt på en ekstra arbeidsledighetstrygd på 600 dollar uka til millioner som har mistet jobben.

Da forhandlingene om en ny pakke brøt sammen i forrige uke, utstedte president Donald Trump fire presidentordrer for å forlenge deler av programmet, blant annet ekstra arbeidsledighetstrygd.

Men han foreslo et redusert beløp på 400 dollar uka, hvorav delstatene må betale 100 av dem.

Mange delstater har ingen muligheter til å betale et slikt beløp til mange tusen arbeidsledige, og det er også uklart om presidentordrene er hjemlet i grunnloven.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden