Svensk minister mener norske innstramminger vil påvirke samarbeidet

Sveriges sosialdemokratiske innenriksminister Mikael Damberg er ikke fornøyd med Norges nye reiseråd, som blant annet betyr at personer som har vært i Värmland må i karantene i Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Sveriges sosialdemokratiske innenriksminister Mikael Damberg er ikke fornøyd med Norges nye reiseråd, som blant annet betyr at personer som har vært i Värmland må i karantene i Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges innenriksminister mener at Norges beslutning om å rødliste ytterligere seks svenske regioner kan få konsekvenser for det nordiske samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen innebærer at det fra 15. august kun er personer som har vært i regionene Västerbotten, Södermanland og Kalmar som kan reise inn i Norge uten å tilbringe ti dager i karantene.

– Vi respekterer Norges rett til å fatte beslutningene, men mange mennesker synes nok at det begynner å bli vanskelig å henge med i alle ulike nye beskjeder. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt holder grensen åpen innen Norden, sier innenriksminister Mikael Damberg i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Norge og Sverige deler Europas lengste landegrense og har svært tette mellommenneskelige kontakter. Beslutninger i denne retningen får negative konsekvenser for både grensehandelen og det nordiske samarbeidet, sier han.

Les også: Stor skuffelse i Värmland etter norsk innstramming