Svensk minister mener norske innstramminger vil påvirke samarbeidet

Sveriges sosialdemokratiske innenriksminister Mikael Damberg er ikke fornøyd med Norges nye reiseråd, som blant annet betyr at personer som har vært i Värmland må i karantene i Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Sveriges sosialdemokratiske innenriksminister Mikael Damberg er ikke fornøyd med Norges nye reiseråd, som blant annet betyr at personer som har vært i Värmland må i karantene i Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sveriges innenriksminister mener at Norges beslutning om å rødliste ytterligere seks svenske regioner kan få konsekvenser for det nordiske samarbeidet.

Beslutningen innebærer at det fra 15. august kun er personer som har vært i regionene Västerbotten, Södermanland og Kalmar som kan reise inn i Norge uten å tilbringe ti dager i karantene.

– Vi respekterer Norges rett til å fatte beslutningene, men mange mennesker synes nok at det begynner å bli vanskelig å henge med i alle ulike nye beskjeder. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt holder grensen åpen innen Norden, sier innenriksminister Mikael Damberg i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Norge og Sverige deler Europas lengste landegrense og har svært tette mellommenneskelige kontakter. Beslutninger i denne retningen får negative konsekvenser for både grensehandelen og det nordiske samarbeidet, sier han.

Les også: Stor skuffelse i Värmland etter norsk innstramming

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden