Trump foreslår å usette G7-toppmøte igjen

USAs president Donald Trump foreslår å gjennomføre G7-toppmøtet etter presidentvalget i november, og sier han vil invitere land som vanligvis er ekskludert. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump foreslår å gjennomføre G7-toppmøtet etter presidentvalget i november, og sier han vil invitere land som vanligvis er ekskludert. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump foreslår å gjennomføre G7-toppmøtet etter presidentvalget i november, og sier han vil invitere land som vanligvis er ekskludert.

G7-møtet skulle etter planen pågått i juni, men ble utsatt til september på grunn av koronapandemien. Nå vurderer USAs president, som er vertskap for møtet, utsette det nok en gang.

– Vi kan gjøre det via en telefonkonferanse, eller vi kan møtes. Men jeg foreslår, og det sa jeg til mine folk i går, at hvorfor gjør vi det ikke en gang etter valget når ting er litt mer … når du har litt mer tid til å tenke på det, fordi det er veldig viktig, sa Trump mandag.

Gruppen av sju (G7) samler ledere fra noen av verdens rikeste land til å diskutere politiske og økonomiske saker.

Trump ville i utgangspunktet holde møtet i Washington i juni, en idé Tysklands Angela Merkel avslo.

Deretter utsatte Trump møtet til september og sa at han ville invitere flere land til møtet. Blant dem Russland, som ble ekskludert fra gruppen etter annekteringen av Krim-halvøya i Ukraina i 2014.

– Vi kommer til å invitere folk som vanligvis ikke er del av G7, gjentok Trump mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden