Coronarammet slakteri stengt i Danmark

Et covid-19- testsenter er opprettet i Ringsted. Antallet nye smittede med coronavirus øker i Danmark, og særlig Ringsted og Aarhus er hardt rammet.
Et covid-19- testsenter er opprettet i Ringsted. Antallet nye smittede med coronavirus øker i Danmark, og særlig Ringsted og Aarhus er hardt rammet.  Foto: Ritzau Scanpix / NTB scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de rundt 1.000 medarbeiderne ved Danish Crowns slakteri i Ringsted skal gå i selvisolasjon i en uke etter at over 140 ansatte har fått påvist coronasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 600 medarbeidere er testet, og etter første testrunde var det samlede antallet covid-19-smittede ved slakteriet nådd 120. Da de som testet negativt i første runde, ble testet på ny, viste det seg at ytterligere 22 var smittet.

Slakteriet stenger foreløpig i én uke fra og med mandag, opplyste den danske kjøttvareprodusenten lørdag.

Alle slakteriets medarbeidere skal betrakte seg selv som nærkontakt til en smittet og gå i karantene. I tillegg skal de ansatte testes flere ganger i kommende uke.

– Når vi har ingen eller meget få tilfeller, så føler vi at vi er klare til å åpne opp, sier Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur, som påpeker at stengingen skjer av hensyn til medarbeiderne.

Normalt slaktes det 35.000 svin i uka hos Danish Crown i Ringsted, men siden utbruddet ble kjent, har slakteriet gått for halv maskin. Det første smittetilfellet på slakteriet ble påvist i slutten av juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe av forklaringen på spredningen av coronavirus på slakterier er ifølge Valeur at slakterier har mange medarbeidere som til tider jobber tett sammen.

Også i Tyskland har det vært større coronautbrudd på slakterier som derfor har vært tvunget til å stenge. Ved slakterigiganten Tönnies' anlegg i Nordrhein-Westfalen ble over 1.500 ansatte smittet.