New Zealand: 100 dager uten virussmitte

Kunder koser seg med lunsj i solskinnet på Riverside Market i Christchurch søndag, dagen da New Zealand markerte 100 dager uten nye lokale smittetilfeller av koronavirus. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
Kunder koser seg med lunsj i solskinnet på Riverside Market i Christchurch søndag, dagen da New Zealand markerte 100 dager uten nye lokale smittetilfeller av koronavirus. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New Zealand markerte søndag at det har gått 100 dager uten et eneste nytt registrert lokalt tilfelle av koronavirus i landet.

– 100 dager uten nye tilfeller av lokalt overført smitte er en betydelig milepæl, men som vi alle vet, så kan vi ikke tillate oss å lene oss tilbake, sa landets helsedirektør Ashley Bloomfield søndag.

New Zealand har fortsatt 23 aktive tilfeller, men de ble avdekket hos mennesker idet de ankom landet, og disse er i isolat.

– Vi har sett i utlandet hvor raskt viruset kan komme tilbake og spre seg på steder der det tidligere var under kontroll. Vi må være forberedt på å raskt kunne håndtere ethvert nytt framtidig tilfelle, sa Bloomfield.

New Zealand har påvist totalt 1.219 smittetilfeller. Det siste registrerte tilfellet av lokalt overført smitte var 1. mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden