Europa strammer inn i frykt for en ny coronabølge

Folk med munnbind i Saint Jean de Luz i Sørvest-Frankrike. I flere europeiske land strammes det nå inn på smitteverntiltakene, i frykt for en ny koronabølge. Foto: Bob Edme / AP / NTB scanpix
Folk med munnbind i Saint Jean de Luz i Sørvest-Frankrike. I flere europeiske land strammes det nå inn på smitteverntiltakene, i frykt for en ny koronabølge. Foto: Bob Edme / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I flere europeiske land skjerpes virusrestriksjonene, i frykt for en ny coronabølge skapt av økt reisevirksomhet i sommerferien.

I Hellas kaller myndighetene det for en «våkn-opp-uke», og de innfører strengere restriksjoner etter at landet har registrert 380 nye tilfeller så langt i august.

I Skottland er det gjeninnført strenge tiltak i og rundt Aberdeen, etter at en rekke nye tilfeller er påvist.

I Toulouse sørvest i Frankrike er det fra onsdag av obligatorisk å bruke munnbind i de travleste handlegatene og på de mest trafikkerte plassene. Ifølge franske myndigheter vil det i Paris og flere andre byer innføres lignende tiltak snart.

Også i Nederlands hovedstad Amsterdam er bruk av munnbind nå påbudt i enkelte områder der mange ferdes, blant annet i Red Light District. Også i havnebyen Rotterdam er det innført et lignende påbud. Tiltakene kommer som svar på mer hyppig coronasmitte i landet.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden