Brasil kutter den allerede rekordlave styringsrenta

Brasilianere venter i kø for å hente ut stønad for folk som er blitt økonomisk rammet av koronapandemien. Onsdag kuttet landets sentralbank styringsrenta, som allerede var historisk lav, med ytterligere 0,25 prosent. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Brasilianere venter i kø for å hente ut stønad for folk som er blitt økonomisk rammet av koronapandemien. Onsdag kuttet landets sentralbank styringsrenta, som allerede var historisk lav, med ytterligere 0,25 prosent. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils sentralbank kuttet onsdag styringsrenta, som allerede var på et historisk bunnivå, med ytterligere 0,25 prosent.

Hensikten er å hjelpe landets økonomi med å komme seg på fote igjen midt i koronapandemien.

Etter kuttet er styringsrenta Selic nede på to prosent. Banken åpnet også for nok et «lite» kutt. Siden juni 2019, da renta var 6,5 prosent, har den blitt kuttet jevnlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden