Seilere reddet fra stillehavsøy etter å ha skrevet «SOS» i sanden

Et australsk helikopter landet på stranda der tre menn ble funnet etter å ha skriblet «SOS» i sanden. Foto: Australian Defence Force / AP / NTB scanpix
Et australsk helikopter landet på stranda der tre menn ble funnet etter å ha skriblet «SOS» i sanden. Foto: Australian Defence Force / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre menn ble tirsdag funnet av letemannskaper etter at de skriblet «SOS» i sanden på den øde stillehavsøya Pikelot, der de hadde strandet, melder CNN.

De tre mennene startet reisen forrige torsdag. De skulle seile fra Poluwat til Pulap i Mikronesia, en reise på om lag 42 kilometer.

Etter å ha gått tomme for drivstoff drev de inn mot land på den ubebodde øya Pikelot, 190 kilometer unna det opprinnelige målet, ifølge amerikanske og australske myndigheter.

Det var et amerikansk KC-135-fly som oppdaget de tre mennene.

– Vi snudde for å unngå noen regnbyger, og da så vi ned og la merke til en øy. Vi bestemte oss for å undersøke den nærmere, og da så vi SOS og en båt rett ved siden av, forteller oberstløytnant Jason Palmeira-Yen, som var pilot, til CNN.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden