Utbruddet på Hurtigruten vekker internasjonal oppmerksomhet

Hurtigruteskipet Roald Amundsen har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn av et coronavirusutbrudd.
Hurtigruteskipet Roald Amundsen har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn av et coronavirusutbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Smitteutbruddet på Hurtigrutens skip Roald Amundsen har fått stor oppmerksomhet i utenlandsk presse.

Nyhetsbyråene AP , Reuters , DPA og AFP har alle omtalt saken fyldig. Hurtigrutens ekspedisjonscruise til Svalbard blir beskrevet som et av de første cruisene som gjenopptok virksomheten etter nedstengningen i mars.

Regjeringens avgjørelse om å stramme inn reglene for cruisetrafikken, slik at skip med over 100 passasjerer ikke får slippe sine passasjerer i land, gis betydelig plass i internasjonale nyhetsbyråer.

Dermed har saken også havnet i medier som BBC , USA Today , South China Morning Post og Huffington Post. De internasjonale sakene legger vekt på at det var passasjerer fra Tyskland, Danmark, Storbritannia, USA, Frankrike, Estland og Latvia, i tillegg til Norge.

Sakene omtaler de kaotiske tilstandene etter at utbruddet ble oppdaget, der passasjerer fikk lov til å reise hjem til kommuner over hele landet uten å bli testet. Den dårlige informasjonsflyten i Hurtigruten blir også framhevet.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.