Mer enn 5 millioner koronatilfeller i Latin-Amerika

Helsearbeidere tar en pause etter å ha fraktet en pasient med mistenkt covid-19-smitte til et sykehus i Brasilia som spesialiserer seg på behandling av koronapasienter. Brasil er det hardest rammede landet i Latin-Amerika. I regionen er det nå registrert over fem millioner koronatilfeller. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Helsearbeidere tar en pause etter å ha fraktet en pasient med mistenkt covid-19-smitte til et sykehus i Brasilia som spesialiserer seg på behandling av koronapasienter. Brasil er det hardest rammede landet i Latin-Amerika. I regionen er det nå registrert over fem millioner koronatilfeller. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antall registrerte koronatilfeller i Latin-Amerika og Karibia oversteg mandag fem millioner, ifølge AFPs opptelling. Over halvparten er registrert i Brasil.

Koronasmitten i regionen har ført til mer enn 200.000 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået.

I Brasil, som har 210 millioner innbyggere, er det registrert godt over 2,7 millioner tilfeller og mer enn 94.000 dødsfall.

Kun USA, som har registrert 4,8 millioner tilfeller og nesten 155.000 dødsfall, er hardere rammet.

Det nest hardest rammede landet i regionen er Peru, med nesten 429.000 tilfeller og over 19.600 dødsfall. Landet har fått en stor andre smittebølge etter det for en måneds tid siden smått begynte å lempe på restriksjonene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden