BBC: Nærmere tre ganger så mange coronadødsfall i Iran

<p>Coronaviruset har trolig krevd nærmere 42.000 liv i Iran, nærmere tre ganger flere enn det myndighetene i landet oppgir, viser dokumenter BBC har fått tilgang til. Foto: AP / NTB scanpix</p>
Coronaviruset har trolig krevd nærmere 42.000 liv i Iran, nærmere tre ganger flere enn det myndighetene i landet oppgir, viser dokumenter BBC har fått tilgang til. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Coronaviruset har kostet nærmere 42.000 liv i Iran, nesten tre ganger så mange som myndighetene i landet oppgir, viser dokumenter BBC har fått tilgang til.

Ifølge helsemyndighetene i Iran har 278.827 iranere testet positivt for coronaviruset, og av disse er 14.405 døde.

BBC har fått tilgang til dokumenter som viser at de reelle tallet på smittede er 451.024 og at tallet på døde er nærmere 42.000.

Det første coronadødsfallet i Iran ble registrert så tidlig som 22. januar, over en måned tidligere enn det myndighetene har oppgitt, viser dokumentene BBC oppgir å ha fått fra en anonym iransk kilde.

Dokumentene viser antallet sykehusinnleggelser over hele Iran, inkludert identitet og hvilke symptomer pasienten hadde.

Det går også fram hvor lenge pasientene var innlagt og hvilke underliggende sykdommer de led av.

BBCs kilde forteller at de lekker dokumentene «for å kaste lys over sannheten» og «få en slutt på det politiske spillet» rundt coronapandemien og dens omfang i Iran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden