Coronasyke kvinner ble hentet ned fra Hardangervidda

Kvinnene gikk fra Haukeliseter til Halne og sov i telt.
Kvinnene gikk fra Haukeliseter til Halne og sov i telt. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

To kvinner fikk coronasymptomer da de var på vandring på Hardangervidda. De måtte fraktes til Oslo der de testet positivt.

Kvinnene ble varslet da en person testet positivt etter en hyttetur med dem, skriver Hallingdølen.

På vidda hadde duoen fått symptomer, og sammen med fungerende bydelsoverlege Caroline Pran i Gamle Oslo måtte de legge en plan. Kommuneoverlegen i Hol kommune foreslo at de skulle bli hentet ved Halne fjellstove ved riksvei 7.

– De var jo litt urolige på et tidspunkt for hvordan forløpet ville bli. Kunne de regne med å bli mye sykere mens de gikk? Men da hadde de alt hatt symptomer i noen dager, og det gikk helt fint. De var forkjølet, men ikke så alvorlig, sier Pran.

Framme i Oslo fikk de påvist coronaviruset. Kvinnene gikk fra Haukeliseter via Hellevassbu, Litlos, Besso, Sandhaug, Trondsbu, Stigstuv og til slutt Halne. De sov i telt.

– De hadde prøvd så godt de kunne å holde avstand til folk. Før de la ut på tur, hadde de også sørget for å ta med seg alt de trengte av mat og drikke. De hadde både satellittelefon og telt, sier Pran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden