Portforbud i Melbourne etter at myndighetene erklærte katastrofetilstand

<p>Lederen i den australske delstaten Victoria Daniel Andrews har erklært katastrofe i Melbourne som følge av en kraftig økning i antall coronainfeksjoner. De siste dagene har 600–700 personer fått påvist smitte hver eneste dag. Arkivfoto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix</p>
Lederen i den australske delstaten Victoria Daniel Andrews har erklært katastrofe i Melbourne som følge av en kraftig økning i antall coronainfeksjoner. De siste dagene har 600–700 personer fått påvist smitte hver eneste dag. Arkivfoto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Melbourne innfører portforbud om natten mens coronasmitten fortsetter å spre seg tross strenge restriksjoner.

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria erklærte søndag «katastrofetilstand» og ga politiet og andre myndigheter utvidede fullmakter.

For første gang blir også bryllup forbudt i Australias nest største by.

Natt til søndag døde sju coronasmittede personer, dermed steg antall døde i den australske delstaten Victoria til 123. Samtidig ble det registrert 671 nye smittetilfeller, opplyser Andrews søndag. Portforbudet gjelder fra klokka 20 til 5 om morgenen.

Får kun lov til å handle én gang om dagen

I tillegg vil byens innbyggere kun få lov til å handle én gang om dagen. De vil kunne trene utendørs i én time, mens andre fritidsaktiviteter blir forbudt.

Andrews har dessuten suspendert all aktivitet i delstatsforsamlingen. Han understreker at den eneste grunnen til å være ute i Melbourne etter klokka 20 om kvelden er hvis man trenger helsehjelp, skal gi helsehjelp eller må reise til og fra jobb.

– Dette er store tiltak, men de er nødvendige. Vi må begrense mengden bevegelse og begrense smittespredningen, sier han.

Byen har registrert hele 760 «mystiske» smittetilfeller der smittekilden er ukjent.

Politi og soldater patruljerer nå i Melbourne under portforbudet. Foto: William West / AFP
Politi og soldater patruljerer nå i Melbourne under portforbudet. Foto: William West / AFP

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden