Stadig flere branner i Amazonas tross forbud

Tømmer er stablet i et område av delstaten Rondônia i Brasil. Ulovlig hogst og påsatte branner er ikke bare en trussel mot naturmangfoldet i Amazonas og urbefolkningen, men også for klimaet på kloden. Bildet er tatt i september 2019. Arkivfoto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
Tømmer er stablet i et område av delstaten Rondônia i Brasil. Ulovlig hogst og påsatte branner er ikke bare en trussel mot naturmangfoldet i Amazonas og urbefolkningen, men også for klimaet på kloden. Bildet er tatt i september 2019. Arkivfoto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amazonas i Brasil rammes av stadig flere branner, selv om det nå er forbudt å tenne på regnskogen.

Offisielle tall viser at antall branner økt med over 20 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor.

Tallene er offentliggjort av landets romfartsinstitutt INPE, som bruker satellittovervåking til å registrere brannene.

Oversikten viser at det ble registrert 6.804 branner i juli i år, mot 5.318 i juli i fjor. Bare i løpet av torsdag denne uken ble det registrert 1.007 branner i Amazonas. Ifølge Greenpeace har det siden statistikken begynte for 15 år siden aldri vært en dag med flere branner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden