Orkanen Isaias nedjustert til tropisk storm

Folk på Daytona Beach i Florida lørdag før myndighetene stengte ned i påvente av orkanen Isaias som er ventet å slå inn over kysten søndag ettermiddag eller kveld Foto: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel/ AP/ NTB scanpix
Folk på Daytona Beach i Florida lørdag før myndighetene stengte ned i påvente av orkanen Isaias som er ventet å slå inn over kysten søndag ettermiddag eller kveld Foto: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremværet Isaias ble nedjustert fra orkan til tropisk storm etter den passerte Bahamas og fortsatte sin ferd mot Florida i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkanen sendte kraftig nedbør over Bahamas tapte styrke da den beveget seg videre mot land. Det er ventet at den vil øke i styrke igjen før den treffer Florida ut på dagen søndag.

– Vi vil se effektene mot kvelden. Ikke bli lurt av at den er blitt justert ned, advarte Floridas guvernørs Ron DeSantis innbyggerne i delstaten lørdag kveld, lokal tid.

Det er ventet at orkanen vil utfordre myndighetenes krisehåndtering, ettersom delstaten sliter med mye koronasmitte. Myndighetene stengte allerede lørdag strender og offentlige parker, samt at alle sentre for koronatesting ble lukket.

Guvernøren advarte folk om at strømmen kunne bli borte og oppfordret folk til å sørge for at de hadde nødvendig mat og vann i huset til å greie seg en stund.