Minst 80 døde av forgiftet alkohol i India

Minst 80 personer har de siste dagene mistet livet etter at de har drukket ulovlig, forgiftet alkohol i den indiske delstaten Punjab.

I alt 25 personer er pågrepet etter at mennesker i tre distrikter i Punjab er døde av den forgiftede spriter, opplyser myndigheten i området lørdag. Pågripelsene skjedde etter at delstatens politisjef Amarinder Singh fredag beordret en spesialetterforskning av de mange dødsfallene.

Hundrevis av mennesker dør hvert år av dårlig laget eller forgiftet alkohol i India. Spriten selges for så lite som 10 rupi, litt over 1 krone, literen blir ofte laget i små bakgårdsdestillerier.

Offisielle kilder opplyser til flere nyhetsmedier at elleve personer er funnet døde i Gurdapsur-distriktet. Tolv døde er registrert i nabodistriktet Amritsar, mens 63 personer er døde i Tarn Taran. Flere andre dødsfall blir koblet til spredningen av den forgiftede alkoholen, men kan ikke bevises ettersom de døde ble kremert uten at de forelå noen obduksjon.

Dødsfallene i Punjab kommer etter meldinger om at ni mennesker i den sørlige Andhra Pradesh-provinsen er døde etter å ha drukket alkoholbasert desinfiseringsmiddel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden