Islands president tatt i ed under koronarestriksjoner

I en nedtonet seremoni på av koronautbruddet ble Islands president Gudni Johannesson tatt i ed i sin andre presidentperiode lørdag kveld.

Foran bare 30 gjester ble den 52 år gamle presidenten tatt i ed i det islandske parlamentet lørdag kveld. Blant de inviterte gjestene var tidligere presidenter, Gudni Johannessons familie og Islands statsminister Katrin Jakobsdottir.

Det er fast tradisjon at presidenten på Island tas i ed 1. august.

De vanlige håndtrykkene var blitt forbudt og den tradisjonelle gudstjenesten i domkirken i Reykjavik var avlyst. Befolkningen på Island var bedt om ikke å møte opp på utsiden av parlamentsbygningen for å ønske den gjenvalgte presidenten til lykke med den nye perioden.

Med over 92 prosent av stemmene ble Gudni Johannesson gjenvalgt som Islands president i slutten av juni. 52 år gamle Johannesson er professor i historie og vant med 39 prosent av stemmene da han stilte til valg som uavhengig kandidat i 2016. Gjennom hele sin første periode har han hatt en oppslutning på mellom 76 og 86 prosent, ifølge meningsmålingsinstituttet MMR.

Ifølge Worldometer har Island registrert 1.893 tilfeller av koronasmitte og 10 døde som følge av viruset. Det siste døgnet har landets helsemyndigheter meldt om åtte nye tilfeller av smitte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden