Amerikansk høyesterett lar Trump fortsette å bygge grensemur mot Mexico

President Donald Trump har i  en avgjørelse i USAs høyesterett fått fortsatt grønt lys til å fortsette byggingen av grensemuren mot Mexico. Foto: Moises Castillo/ AP/ NTB scanpix
President Donald Trump har i en avgjørelse i USAs høyesterett fått fortsatt grønt lys til å fortsette byggingen av grensemuren mot Mexico. Foto: Moises Castillo/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med et knapt flertall har USAs høyesterett avslått en begjæring om å stanse byggingen av president Donald Trumps omtalte grensemur mot Mexico.

Avgjørelsen fredag endte 5–4 som tilsvarer de ideologiske skillelinjene mellom konservative og liberale dommere i USAs høyesterett.

En føderal domstol konkluderte i i juni med at presidentens flytting av penger innenfor forsvarsbudsjettet, for å skaffe nødvendige midler til å bygge grensegjerdet mellom USA og Mexico, ikke var lovlig.

Men et flertall av dommerne i Høyesterett konkluderte altså med at omdisponeringen av totalt 2,5 milliarder doller, over 22 milliarder kroner, fra forsvarsbudsjettet var lovlig og avviste derfor å stanse arbeidene med å sette opp grensesperrene.

Avgjørelsen vil gjøre det mulig for Trump å holde sitt valgkampløfte og fortsette byggingen av et i alt 208 kilometer langt grensegjerde mot Mexico gjennom New Mexico, Arizona og California. Til nå er 148 kilometer av gjerdet bygget, ifølge amerikanske grensepoliti.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden